Individuele begeleiding

Het kan zijn dat je met betrekking tot je persoonlijke/spirituele ontwikkeling in een fase komt waarbij je behoefte hebt aan een vorm van individuele begeleiding.

Mijn begeleiding richt zich op universele thema’s zoals het diepe verlangen om meer in contact te komen met je innerlijke vrijheid, je eigen levensenergie, creativiteit, vreugde, inspiratie en expressie, evenals vraagstukken rondom leven en dood. Je zou kunnen zeggen dat iedereen in meer of mindere mate, vroeg of laat, deze thema’s tegenkomt. Simpelweg omdat ze verbonden zijn met het leven zelf.

Soms ligt er een hele duidelijke vraag die direct betrekking heeft op een van deze thema’s. Maar het kan ook zijn dat de aanleiding van heel alledaagse aard is. Bijvoorbeeld: je loopt vast op het terrein van werk of relaties, en de ‘oude aanpak ’ om de situatie vlot te trekken, werkt ineens niet meer. Dergelijke situaties laten je vaak vlijmscherp zien hoe je steeds opnieuw dezelfde patronen herhaalt en er iets blokkeert. Je kunt daar natuurlijk op een heel gedragsmatige manier een oplossing voor zoeken, maar je kunt er ook, zonder in eerste instantie iets te veranderen, naar kijken en deze situaties als ingang gebruiken om bij jezelf te onderzoeken welke verlangens er op een diepere laag in jou gezien willen worden.

De begeleiding is allereerst een uitnodiging om met je aandacht naar binnen te gaan, er vanuit gaande dat daar ook de antwoorden te vinden zijn. Alle aspecten van het mens-zijn kunnen hierin mee doen, zowel het lichamelijke als het geestelijke, emotionele en spirituele. Ook het praktisch handelen, kan aan de orde zijn.

Het terrein van mijn begeleiding bevindt zich op de grens tussen spiritualiteit en psychologie.

Wanneer er ernstige traumatische ervaringen ten grondslag liggen aan de huidige blokkades/belemmeringen, verwijs ik door naar de psychotherapie.

METHODEN VAN BEGELEIDING

Gespreksvoering: helpt je dingen naar een bewuster niveau te brengen;

Lichaamswerk: richt zich op het contact met je lijf, gevoelens en gewaarwordingen en leert je ervaren waar zich blokkades bevinden en helpt deze vrij te maken;

Meditatie: richt zich op het ontwikkelen van gerichte aandacht en zelfkennis

Beeldende expressie: helpt je om expressie te leren geven aan wat in je leeft;

Thuisopdrachten: helpen je om inzichten meer onderdeel van het dagelijks leven te laten worden.

Kosten: € 45,00 per uur.

Voor nadere informatie kun je mailen of een oriënterend gesprek aanvragen.

taktok_home